Lietas, kuras tev būtu jātīra un jāmazgā katru nedēļu

Veļa

Jā, varbūt tā nav no patīkamākajām nodarbēm, tomēr nevajag lielu piepūli, lai izmazgātu veļu. Ja tev nepatīk šķirošanas process, tad iekārto atsevišķus grozus tumšajām, gaišajām un krāsainajām drēbēm. Tad mazgāšanai nevajadzētu sagādāt lielas grūtības. Atceries, ka veļu jāmazgā ir reizi nedēļā. Tu taču negribēsi, ka tavas drēbes, pārvalki un dvieļi ilgi stāvēs netīri, samīcīti vienā grozā.

Virtuves iekārtas

Lai arī tava plīts, ledusskapis un mikroviļņu krāsns neizskatās pārāk netīri, tas ir acu apmāns – ja tu ikdienā lieto šīs iekārtas, tad tās noteikti nav ļoti tīras. No visām iekārtām reizi nedēļā ir jānotīra pirkstu nospiedumi un sakrājušies netīrumi. Un, ja regulāri pievērsīsies tīrīšanai, tad nebūs jāsaskaras ar situācijām, kad virsmas būs tik netīras, ka tās būs jāberž un jābojā.

Virsmas, uz kurām krājas putekļi

Putekļi cilvēka veselībai nav pārāk pateicīgi, tādēļ paņem krēslu, pastiepies mazliet augstāk un notīri visu skapju augšas un citas vietas, kuras ikdienā tavām acīm nav redzamas.

Paklāji 

Paklājos lieliski uzkrājas dažādi mikrobi un arī, piemēram, dažādi netīrumi, kuri, staigājot pa māju, ir sanēsāti – it īpaši tas attiecināms uz paklājiem, kuri ir pūkaini – tajos visgrūtāk ir pamanīt netīrumus, tādēļ saņemies uz reizi nedēļā tos kārtīgi izpurini un izsūc.

Tualetes pods

Tā ir vieta, kura noteikti ir jātīra reizi nedēļā – netīrs tualetes pods jebkuram radīs diskomfortu. Un to nav grūti iztīrīt, tas neprasa pārāk daudz laika. 

Avots: goodhousekeeping.com

Leave a Comment