Lieliskas ziņas iedzīvotājiem! Daļa iedzīvotāju jau drīzumā saņems dāvanu no VID!

Šis finanšu plūsmas virzījums ir svarīgs solis, lai nodrošinātu nepieciešamo finansiālo atbalstu un aizsardzību kredīta ņēmējiem, kuriem ir saistības attiecībā uz hipotekārajiem kredītiem.

Tas liecina par valdības un finanšu iestāžu apņemšanos nodrošināt godīgu un stabilitāti veicinošu finanšu vidi valstī, nodrošinot pienācīgu resursu plūsmu šajā jomā. Šāda veida pasākumi ir būtiski, lai veicinātu finanšu sistēmas ilgtspējīgu attīstību un nodrošinātu sabiedrības labklājību.

Analizējot iemaksas par pirmo ceturksni, prognozēts, ka valsts budžeta ieņēmumi pieaugs par 48 435 800 eiro līdz 2024. gada pirmā pusgada beigām. Šis prognozētais pieaugums ir rezultāts no veiktajām nodevām un norāda uz stabilu finansiālo attīstību. Tas dod iespēju valsts iestādēm plānot un īstenot dažādas sociālās un ekonomiskās programmas, kas vērstas uz valsts labklājības veicināšanu. Šāds finanšu plānošanas process ir būtisks, lai nodrošinātu valsts stabilitāti un ilgtspējīgu izaugsmi, radot labvēlīgu vidi gan privātajam sektoram, gan sabiedrībai kopumā.

Saskaņā ar likumu “Par valsts budžetu 2024. gadam un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam” 2024. gada pirmajam pusgadam ir noteikts nepieciešamais finansējums 48 435 800 eiro apmērā. Šis finansējums paredzēts dažādu vajadzību segšanai, tostarp 48 207 104 eiro ir paredzēti kredītņēmēju atbalsta izmaksām saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu (PTAL), un 228 696 eiro ir plānoti administratīvās izmaksas, lai segtu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sistēmu izmaiņas, kas saistītas ar PTAL grozījumiem.

Šie finansiālie pasākumi ir būtiski, lai nodrošinātu tiesību aktu atbilstību un efektīvu tiesisko aizsardzību patērētājiem, kā arī lai nodrošinātu VID sistēmu pienācīgu darbību un atbilstību jaunajiem noteikumiem. Šāda veida finanšu plānošana ir nepieciešama, lai veicinātu valsts stabilitāti un sabiedrības labklājību, nodrošinot pienācīgu resursu un atbalsta pieejamību svarīgiem jautājumiem.

Kā jau iepriekš ziņots, pagājušajā gadā, 6. decembrī, tika pieņemti grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā (PTAL), kas skar hipotekāro kredītu ņēmēju aizsardzības nodevas jautājumu. Šo grozījumu mērķis ir kompensēt hipotekāro kredītu procentus tiem, kuri ņem kredītu mājokļa iegādei vai būvniecībai, ar nolūku aizsargāt sabiedrības labklājību.

Tas tiek darīts ņemot vērā EURIBOR likmes paaugstināšanos un inflācijas rezultātā pieaugušos kredīta maksājumus, kā arī patēriņa cenu pieaugumu, kas rada būtisku finansiālo slogu mājsaimniecībām. Šie grozījumi apliecina valdības un likumdevēju apņemšanos nodrošināt taisnīgus un stabilitāti veicinošus nosacījumus finanšu jomā, kas ir būtisks elements sabiedrības labklājības un ekonomiskās izaugsmes veicināšanā.

Leave a Comment