Labāk par jebkuru citu konservu! Pastāstīšu, kā pagatavot šo gardumu ar savām rokām 

Pagatavošanas metode:

Nomazgājiet gaļu. Ļauj notecēt liekajam šķidrumam. Cūkgaļu nosusina ar papīra dvieļiem. Gaļu sagriež lielos gabalos. Ielieciet to dziļā traukā.

Pievieno sāli un labi samaisa. Nosedz un atstāj uz 1 stundu istabas temperatūrā.

No speķa noņem ādu. Sagriež to nelielos kubiņos. Ielieciet speķi sterilizētu burku apakšdaļā. Virsū liek cūkgaļu, piepildot burkas gandrīz līdz augšai. Katrai burkai pievieno lauru lapu un 3 oregano piparu graudiņus.

Burkas pārklāj ar skārda vākiem (bez gumijām). Novieto uz cepšanas paplātes. Apakšā novietojam vēl vienu cepamo paplāti, kurā ielejam aukstu ūdeni (tas ir drošības tīkls, lai burkas nesprāgtu).

Liekam visu aukstā cepeškrāsnī. Iestatiet 200 grādu temperatūru. Kad parādās sula, temperatūru samazinām līdz 140 grādiem. Atstājiet gaļu sautēties uz 4,5 stundām.

Izņemiet burkas. Aizver tās, izmantojot tīrus sterilizētus vāciņus. Apgriež burkas otrādi. Nosedz ar dvieli un atstāj istabas temperatūrā līdz pilnīgai atdzesēšanai. Gatavs!

 

Atdzisušās burkas jāpārvieto vēsā vietā. Šim nolūkam ideāli piemērots ledusskapis vai pagrabs. Bez piekļuves tiešiem saules stariem mājās gatavotais sautējums varēs nostāvēties diezgan ilgu laiku. Tādējādi jums vienmēr būs pa rokai gaļas izstrādājums, kas ir daudzkārt garšīgāks un veselīgāks nekā veikala gaļa.

Leave a Comment