Kurš no šiem 11 attiecību veidiem atbilst jūsējām?

1. Neatkarīgas attiecības

Neatkarība nemaz nav slikta īpašība. Tomēr, esot nopietnās attiecībās nepieciešams rast kompromisus un ziedot kaut ko. Neatkarība noteikti nav tā īpašība, ar kuru jāizrādās.

Protams, ka gan tev, gan tavai otrajai pusītei jābūt zināmā mērā neatkarīgiem, lai jūs spētu funkcionēt arī viens bez otra, tomēr pilnīga neatkarība attiecībās nekad neliecina par ko labu.

2. Līdzatkarīgās attiecības

Līdzatkarīgās attiecībās tu un tavs partneris nespēj funkcionēt viens bez otra. Kā jau iepriekš minēts, neatkarība ir īpašība, kurai jāpiemīt ikvienam. Ja tu nespēj iztikt bez būšanas kopā ar savu otro pusīti, tad tas izraisīs problēmas arī citās tavas dzīves jomās, piemēram sociālajā dzīvē un attiecībās ar draugiem un ģimeni.

3. Dominējošā/padotā attiecības

Attiecības, kurās kāds no partneriem otru kontrolē, nekad nav īpaši labas. Šādas attiecībās liecina par neatkarības, saprašanās un uzticēšanās trūkumu. Un mums visiem ir labi zināms, ka visas šīs lietas nepieciešamas veselīgu attiecību veidošanai.

4. Atvērtās attiecības

Mūsdienu sabiedrības atvērtās attiecības ļauj satikties ar ar citiem cilvēkiem. Ja tu un tavs partneris ir šāda veida attiecībās, jūs neesat gatavi emocionāli iesaistīties normālās attiecībās.

5. Mainīgās attiecības

Mainīgajās attiecībās pāris cenšas viens otram pielāgoties mainot ikdienas rutīnu, intereses, stilu, hobijus un pat draugus. Vienkāršāk sakot, mainot sevi otrās pusītes dēļ.

Uz pasaules nav divu tādu cilvēku, tieši tādēļ katrās attiecībās pastāv nepieciešamība rast kompromisu. Attiecības nav paredzētas personības mainīšanai, tikai tādēļ, lai kādam izpatiktu.

6. Toksiskās attiecības

Šajās attiecībās abi partneri jūt abpusēju pievilcību un pat mīlestību, bet nespēj nonākt pie kompromisa vai sapratnes.

Redzami tik vien kā dažādi viedokļi un intereses, kuras noved pie strīdiem un problēmām, par spīti tam, tu vēl joprojām jūti pieķeršanos otrajai pusītei.

7. Pagaidu attiecības

Pagaidu attiecībās iesaistās divi cilvēki, kuri uz doto brīdi nemeklē neko nopietnu, viņi meklē jautrību un kādu pagaidu partneri. Visbiežāk šādās attiecības vēlas cilvēki, kuri nesen šķīrušies no ilgtermiņa partnera vai piedzīvojuši nelāgu šķiršanos.

8. Labāko draugu attiecības

Šīs ir attiecības, kurās abi partneri jūtas komfortabli sarunājoties un darot daudz ko kopā, tomēr attiecībās trūkst intimitātes. Sekss ir svarīga jebkuru attiecību daļa, attiecības bez seksa ir apdraudētas.

9. Seksuālās attiecības

Pretēji iepriekš minētajam attiecību tipam, seksuālās attiecībās cilvēki stājas tikai tādēļ, lai nodarbotos ar seksu, viņi nemeklē neko dziļāku. Šajās attiecībās nav vietas dziļākām attiecībām.

10. Distances attiecības

Ikviens zina, kas ir distances attiecības. Lielākajā daļā gadījumu, tās beidzās ar izmisuma brīdi, ja neesi spējīgs regulāri tikties un komunicēt ar otro pusīti.

11. Ideālās saderības attiecības

Labākais pataupīts noslēgumam! Šīs ir ideālas, veselīgas attiecības, kuru pamatā ir sapratne, uzticēšanās un mīlestība. Tajās abi partneri ir gatavi ne tikai ko ziedot attiecību vārdā, bet arī mīlēt un cienīt viens otru.

Šīs ir tādas attiecības, kādas mēs visi meklējam. Laimīgā kārtā, daudzi jau tādas ir atraduši.

Attiecību veidošana nav viegla, ne vienmēr cilvēki ir tam gatavi, lai arī viņiem pašiem liekās savādāk.

Pirms attiecību veidošanas tev sākumā jāizzina savas vēlmes, kā arī jāiepazīst potenciālais partneris.

Avots:

Zvaigžņu Tulks

Leave a Comment