Kulinārijas paņēmieni mīļākajiem ēdieniem, kas nekaitēs figūrai

Šokolādes pasta

Šis produkts ir ļoti garšīgs, taču 100 gramos ir 530 kalorijas! Izveidojiet šādu masu paši no datelēm, kakao un kanēļa. Rezultāts arī ir ļoti garšīgs, bet enerģētiskā vērtība uz pusi mazāka.

Krējuma kūka

Galvenā kūku problēma ir to krēmā esošais sviests, kas ir ļoti taukains un barojošs. Gatavojot kūku, sviestu varat aizvietot ar avokado mīkstumu. Nepatīk krēma zaļganā nokrāsa? To var mainīt, pievienojot kakao pulveri, pāris karotes stipras kafijas, rīvētu ķirbi vai burkānu. Problēma atrisināta!

Blanmanžē kūka

Klasiskajā variantā tajā vienmēr ir daudz kaloriju. Mēs ieviesīsim nelielas izmaiņas, padarot šo kūku teju diētisku. Mascarpone siera vietā izmantojiet vājpiena biezpienu. Nepieciešamo konsistenci var iegūt, izberžot biezpienu caur sietu.

Šokolāde

Saldummīļiem šokolāde var būt ļot bīstama. Ja esat izpakojuši to, tad apstāties jau ir diezgan grūti. Pamēģiniet vienu triku. Pārlejiet augļus (zemenes, ābolus, apelsīnus, kā arī daudzus citus augļus) ar izkausētu tumšo šokolādi. Šāds savienojums samazinās kāri pēc šokolādes, nemaz nerunājot par to, cik daudz kaloriju netiks uzņemtas!

Kūka “Šarlote”

Šim ēdienam pielūdzēju netrūkst, tāpat kā kaloriju tajā. Pagatavot to ir ļoti viegli, bet, lai nekaitētu figūrai, cukuru aizvietojiet ar ābolu biezeni. Cukurā ir 380 kaloriju, bet ābolu biezenī – vien 70.

Lazanja

Tikai 100 g liels gabaliņš lazanjas satur 500 kalorijas! Vai nebūtu labāk, ja kaloriju daudzums tādai porcijai būtu divtik mazāks? To panākt ir diezgan viegli: izmantojiet vistas vai truša gaļu, mīklas vietā – kabačus, baklažānus, cukīnī. Smalki sagrieziet dārzeņus. Pēc to apcepšanas eļļā uzlieciet uz papīra dvieļa, lai nosusinātu liekos taukus.

Kēksi – mafini

Viegli pagatavojami un ļoti garšīgi. Ēdot tos kopā ar tasi kafijas, var uzlabot tonusu un pacilāt garastāvokli. Viena problēma – kalorijas! Lai pasargātu savu vidukli, krējumu aizvietojiet ar bezpiedevu jogurtu vai kefīru. Vidēji 100 g krējuma ir 190 kalorijas, bet jogurtā – 80 kalorijas uz 100 g.

Zemeņu pīrāgs

Klasiskā varianta pīrāgs, kas pagatavots no rauga mīklas, nav ieteicams tiem, kuri “ietur slaido līniju.” Nesatraucieties, jūs ātri varat pagatavot arī diētisku variantu pamatnei, samaļot valriekstus un dateles bez kauliņiem kopā ar lielu medus karoti. No šīm sastāvdaļām veido pamatni, kuru pēc tam liek saldētavā. Atliek vien musli veida pamatni dekorēt ar zemenēm, un gardums ir gatavs. 300 kaloriju vietā jūs uzņemsiet vien 100!

Pica

Visos zemes stūros tik ļoti iemīļotā ātri pagatavojamā pica. Pagatavot picu (parasti 200kcal/100g) tikai ar 50kcal/100g var, izmantojot ziedkāpostus. Vārot tos apmēram 5 minūtes un tad sablenderējot, varat aizvietot šo masu ar ierasto mīklu. Sieru ieteicams lietot ar zemu kaloriju sastāvu. Viss pārējais paliek tā, kā parasti gatavojat.

Siera kūka

Maigas siera kūkas sastāvā ir ļoti liela enerģētiksā vērtība. Ja jums ļoti garšo siera kūkas, aizvietojiet mīklu ar cepumiem, kas sajaukti ar augļu sulu. Izmantojiet vājpiena biezpienu. Gabaliņu šādas kūkas varat ēst teju katru dienu, nedomājot par kaitējumu savam izskatam.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment