Krāsu aplis un stratēģija. Trīs idejas, kā radīt krāsainus akcentus mājoklī

Pareizā krāsu stratēģija
Lai izveidotu harmonisku telpas dizainu, vajadzēs izraudzīties pievilcīgas krāsu kombinācijas mēbelēm, audumiem un aksesuāriem, kas papildina sienas un griestus.

• Pirmkārt, izraugieties pamata krāsu pēc savas gaumes un pārliecinieties, kā tā šai telpai ir piemērota. Izmantojiet šo krāsu sienām, grīdsegām un aizkariem, iespējams, dažādā intensitātē.

• Izvēlieties piemērotu sekundāro krāsu mēbelēm un aksesuāriem. Vienotam kopiespaidam izraugieties papildu krāsu vai radiet telpas dizainu krāsu koordinātās (piemēram, dažādus vienas un tās pašas krāsas toņus). Vai arī izvēlieties divas sekundārās krāsas, bet šai gadījumā krāsām krāsu spektrā jāatrodas tuvu vienai pie otras.

• Esiet uzmanīgi, apvienojot divas dažādas intensitātes krāsas. Piemēram, košu krāsu novietošana blakus pasteļtoņiem liek skatienam lēkāt šurpu turpu starp gaišo un tumšo. Tas var radīt vizuāli traucējošu iespaidu un ietekmēt telpas atmosfēru. Labi sader visi pasteļtoņi.

• Apvienojiet neitrālas krāsas, piemēram, baltu un magnoliju toni ar dažiem svaigiem akcentiem: spilveniem, mākslas darbiem, aksesuāriem un pārklājiem, piemēram, sarkanā, zaļā, zilā un pat rozā krāsā.

• Ja neesat pārliecināts, kādu krāsu izvēlēties, pavaicājiet padomu krāsu veikalā vai interjera dizainerim. Nopērciet “testa” bundžiņas un eksperimentējiet ar tām pirms lēmuma pieņemšanas.

Vēlaties nelielas izmaiņas, lai atdzīvinātu telpu? Piedāvājam trīs vienkāršus, paša spēkiem paveicamus projektus.

• Sagādājiet lampai jaunu abažūru. Iezīmējiet un izgrieziet abažūra formu no tapetes. Salīmējiet abas puses ar tapešu līmi, lai veidotos uzvelkams pārklājs. Vasarai piestāv svaigs, laimu zaļš tonis iepretī neitrālām mēbelēm. Ziemā piešķiriet telpai siltumu ar silti brūnu vai sarkanu krāsu.

• Radiet auduma sienas dekoru. Nošujiet skaista auduma gabala augšējo un apakšējo malu un katrā pusē ieveriet koka nūju.

• Nokrāsojiet sienu aiz grāmatplaukta un citiem plauktiem ar akcentējošu krāsu, kas saskan ar pārējo telpu.

Apvienojiet neitrālas krāsas ar svaigiem akcentiem spilvenos, mākslas darbos, aksesuāros un pārklājos.

Leave a Comment