Krāsnī cepti “slinkie” vistu stilbiņi. Neticēsiet, bet šis ēdiens gatavojas teju pats!

PAGATAVOŠANA

Vistas stilbiņus nomazgājiet, nosusiniet papīra dvielī, ierīvējiet tos ar garšvielu maisījumu (piemēram, sajauciet kopā paprikas pulveri, piparus un kariju) un atstājiet iemarinēties.

Vistas gaļas garšu pastiprina tādas garšvielas kā sinepju pulveris, kurkuma, majorāns, oregano, baziliks, ingvers, koriandrs, kaltēti ķiploki un sīpoli, muskatrieksts. Garšvielu izvēle ir tavā ziņā!

Nomizojiet sīpolus un sīki sagrieziet tos, burkānus arī nomizojiet un rupji sarīvējiet.

Nelielā eļļas daudzumā apcepiet sīpolus un burkānus. Atveriet kukurūzas bundžiņu, nolejiet tur esošo šķidrumu, pielieciet klāt sīpoliem un burkāniem, apmaisiet visu. Atstājiet tos uz nelielas uguns.

Tikmēr rūpīgi noskalojiet rīsus, pievienojiet tos pannā, lai tie uzsūc dārzeņu izdalīto suliņu.

Dārzeņus ar rīsiem izlieciet uz cepampannas (derēs 30×40 cm liela), vienmērīgi izklājiet to pa visu pannu, pievienojiet garšvielas pēc saviem ieskatiem, tad pielejiet ūdeni vai buljonu.

Lasi arī: Gatavojam vistas filejas salātus “Laulātā pāra brīvdienas”

Tad klājiet dārzeņiem un rīsiem pa virsu jau iemarinētos vistas stilbiņus. Pārklājiet cepampannai pāri folliju, tad lieciet cepeškrāsnī 200°C. Ēdienu cepiet vidēji 40 minūtes, pēc tam noņemiet nost folliju un ļaujiet pacepties vēl 15 – 20 minūtes, lai kājiņas paliktu mazliet brūnas un zeltainas.

Sulīga visatas gaļa un lielisks garnējums – viss vienā! Cepšanas laikā rīsi uzsūc visas dārzeņu sulas, iegūstot fantastiski sulīgu garšu. Neatlieciet šo recepti līdz vēlākam, pagatavojiet šodien pat!

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment