Kāds autovadītājs Dobeles pusē reibumā nemaz nenojauta, kā beigsies šis brauciens viņam vēlā vakarā!

Transportlīdzekļa vadītājs, pamanot pārkāpumus, saprata, ka par šādiem pārkāpumiem draud bargi sodi. Mēģinot izvairīties no šīm sekām, vadītājs ķērās pie alternatīvas prettiesiskas darbības, proti, mēģināja piekukuļot amatpersonas, piedāvājot 50 eiro banknoti kopā ar atsevišķu dokumentu komplektu.

Turklāt vadītājs neatlaidīgi turpināja šīs darbības, pakāpeniski palielinot banknošu daudzumu, atklāti izliekot vairākas banknotes par kopējo summu 1305 eiro.

Ņemot vērā šo aktu, līdz ar tiesvedību par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un bez derīgas autovadītāja apliecības pret personu tika uzsākts atsevišķs kriminālprocess par kukuļdošanu.

 

Par minēto prettiesisko rīcību uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta sākuma daļas. Tas attiecas uz kukuļa došanu vai uzrādīšanu, kas ietver materiālo vērtību, materiālo labumu vai citu priekšrocību piedāvāšanu vai apņemšanos piedāvāt kukuli tieši vai ar starpnieka starpniecību valsts amatpersonai. Šādas darbības mērķis ir manipulēt ar amatpersonas dienesta spējām, ietekmējot tās lēmumu veikt vai atturēties no noteiktām darbībām, neatkarīgi no tā, vai kukulis ir paredzēts minētajai amatpersonai vai kādai citai personai.

Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Lasi vēl: Iespējams saņemt 50 eiro ziņojot par šiem atradumiem Latvijas mežos

 

Valsts Pol***ja atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Leave a Comment