Kādās krāsās krāsot katru mājas telpu un- kāpēc?

Ofiss

Izvēlies to krāsot zilā krāsā. Šai krāsai priekšroku noteikti dos vīrieši. Tā asociējas ar mieru un rāmumu. Pētījumi arī ir pierādījuši, ka zilā krāsa veicina produktivitāti, kas ofisos noteikti ir nepieciešama. Tā arī savalda apetīti, tā kā visiem kolēģiem ik pēc stundas nekurkstēs vēders. Zilā krāsa tiek asociēta ar ūdeni un mieru. 

Guļamistaba

Tai izvēlies zaļo krāsu. Šī krāsa asociējas ar mieru un veselību. Kaut kādā ziņā tā arī tiek saistīta ar naudu un noteikti, ka ar dabu. Protams, ja vēlies zaļu guļamistabu, neizvēlies pārāk spilgtus un asus zaļos toņus. Šai istabai noderēs tikai maigi zaļie toņi.

Virtuve

Dzeltenā krāsā. Tā paātrina un uzlabo metabolismu, padara istabu gaišāku, kā arī dod papildus enerģiju. Tā ir ļoti enerģiska, uzmundrinoša un silta krāsa. Tomēr atceries, ka, lai arī cik šī krāsa nebūtu pozitīva un gaiša, tā liek bērniem raudāt, tādēļ nekad nekrāso bērnistabu dzeltenu.

Dzīvojamā istaba

Krāso to lavandas krāsā. Šī krāsa nomierina nervus, atļaut tev relaksēties. Tā arī raksturo nosvērtību, romantiku, nostaļģiju un sievišķību.

Ēdamistaba

Krāso to sarkanā krāsā! Sarkanā krāsa ir zināma kā apetītes veicinātāja un uzlabotāja (tieši tādēļ daudz restorānu izmanto šo krāsu, lai palielinātu apmeklējumu). Šī krāsa atmiņā atsauc spēcīgas emocijas, kaut kādā ziņā izraisa kaislības un enerģiju. 

Tomēr- zinātniski pierādīts ir tas, ka sarkanā krāsa var ietekmēt tavus eksāmenu rezultātus (arī citus svarīgus rakstiskus, mutiskus darbus), jo tā tiek saistīta ar bailēm no izgāšanās un samazina tavu motivāciju.

Meitenes istaba

Kāpēc ne rozā? Šī krāsa tiek raksturota kā viena no meitenīgākajām krāsām, bet tai patiešām ir liela nozīme sievišķības veidošanā. Rozā ir nomierinoša un silta krāsa, saistās ar mīlestību un romantiku. Šo krāsu pat izmanto cietumos, lai nomierinātu ieslodzītos.

Avots: www.paintersoflouisville.com

Leave a Comment