Kā nesabojāt savus plastmasas pārtikas traukus

Esi uzmanīga ar mikroviļņu krāsni!

Mikroviļņu krāsns viegli var sabojāt plastmasas traukus. Vēl lielāka sabojāšanas iespējamība pastāv tad, ja plastmasas trauku saturā būs tomātu mērce vai ēdiens ar augstu tauku saturu. 

Un piesargies arī no trauku mazgājamās mašīnas!

Iepazīsties ar trauku instrukciju! Tikai tos traukus, uz kuriem ir norādīts, ka tie ir droši trauku mazgājamajām mašīnām, vari tajā mazgāt. Ne visi plastmasas trauki spēj izturēt karstumu. Tomēr, ja būsi ielikusi tos trauku mašīnā, pastāv liela iespējamība, ka trauku vāciņi vairs nederēs.

Novieto tos augšpusē

Ja mazgā šos traukus trauku mazgājamajā mašīnā, parūpējies par to, lai tie atrastos augstākajā nodalījumā, kā arī nostiprini tos, jo ja tie nokritīs līdz lejai, tie mierīgi var izkust.

Noskalo ēdienu paliekas, līdzko trauks ir tukšs

Būtu ieteicams uzreiz izskalot plastmasas trauku ar karstu ūdeni pēc ēdiena apēšanas, jo tas palīdzēs izvairīties no paliekošām smakām. Ideālā variantā būtu izmazgāt trauku ar karstu ūdeni un ziepēm.

Ja ir ievilkušās smakas…

Ja tavi trauki jau ir pievilkušies ar ēdiena smaku, liec lietā avīzi. Ievieto saņurcītu avīzi traukā un aizver vāku. Ļauj avīzei tur palikt aptuveni vienu vai dievas dienas, lai avīze paspētu uzsūkt smakas. Pēc tam izmazgā trauku ar karstu ūdeni un ziepēm. 

Avots: www.goodhousekeeping.com

Leave a Comment