Jauns pētījums atklāj 50 pasaules pilsētas, kuras pašlaik ir labvēlīgākās sievietēm – uzņēmējām

Tehnoloģiju uzņēmums kopā ar “IHS Markit” ir sagatavojis dziļu analīzi par šķēršļiem un iespējām, kā sievietēm uzņēmējām izmantot finanšu un jaunāko tehnoloģiju resursus, kā arī prezentēja ieteicamos darbības plānus uzņēmējdarbības ekosistēmas uzlabošanai tajā iesaistītajām sievietēm vairākos desmitos pilsētu. Šo pilsētu vidū ir arī divas Eiropas galvaspilsētas – Amsterdama un Londona.

Šajos rīcība plānos ir aplūkotas pilsētu stiprās puses un jomas, kurās nepieciešamas izmaiņas, pilsētu vadībai sniedzot pamatotus zinātniskos pētījumus un rekomendācijas risinājumiem, kā veicināt potenciālo uzņēmējdarbību sieviešu vidū. Darbības plāni ir izstrādāti šīm pilsētām: Ostina, Bostona, Mehiko, Toronto, Londona, Amsterdama, Sidneja, Tokija, Sanpaulu, Singapūra.

“Pamatojoties uz daudzpusīgajiem datiem un analīzi, varam apgalvot, ka, novēršot šķēršļus sieviešu uzņēmējdarbībai, pilsētas ekonomiskajā perspektīvā ir vērojams pārsteidzoši liels pacēlums”, – zina teikt “Dell” valdības lietu viceprezidents Kriss Turners. – “Veiktais pētījums un sagatavotie darbības plāni ļauj būt tālredzīgiem un izprast, kuras sarakstā esošās pilsētas var mācīties cita no citas un veicināt politiskās izmaiņas sieviešu iesaistīšanai uzņēmējdarbībā un tās atbalstīšanai”.

Pamatojoties uz pēdējo sešu gadu “Dell” potenciālo sieviešu – uzņēmēju izpētes datiem, ir noteiktas piecas svarīgākās pilsētas īpašību kategorijas: kapitāls, tehnoloģijas, talanti, kultūra un tirgus. Šīs kategorijas ir iedalītas divās grupās – darba vide un labvēlīga vide. Kopējā vērtējumā ir iekļauti 72 rādītāji, no kuriem 45, – gandrīz trešdaļa – ietver dzimuma aspektu. Individuālie rādītāji ir iedalīti pēc četriem kritērijiem: piemērotība, pamatdatu kvalitāte, indeksa unikalitāte un dzimuma aspekts.

Vairāk informācijas par pētījumu: https://goo.gl/8RFTUn

Par sievietēm uzņēmējām labvēlīgajām pilsētām

Veicot šo pirmo tāda veida pasaules mēroga pētījumu, kurā izvērtēta pilsētas spēja piesaistīt un atbalstīt potenciālās sievietes – uzņēmējas, “Dell” sadarbojās ar “IHS Markit” – galveno informācijas un analīzes avotu, kas veido mūsdienu uzņēmējdarbības vidi.

Par “Dell” sieviešu – uzņēmēju tīklu

“Dell” ir apņēmusies palīdzēt uzņēmējdarbībā veiksmīgi izplatīt tehnoloģiju risinājumus, kas stiprina cilvēkresursu potenciālu. Izmantojot “Dell” izveidoto uzņēmējdarbībā iesaistījušos sieviešu tīklu, “Dell” atbalsta un izglīto sieviešu – uzņēmēju sabiedrību, sniedzot pieeju tehnoloģijām, tīkliem un kapitālam.

Leave a Comment