Iztiksim bez tabletēm: ābolu mizas, burkāni, rieksti un citas zāles no pieliekamā

Burkāni ar medu pret ielaistu bronhītu
Burkānus sagriež nelielos kubiciņos, ieliek burciņā un aplej ar medu. Var lietot jau pēc 7–10 dienām un ne tikai, lai izārstētu bronhītu. Burkāni medū ir labs un gards profilaktisks līdzeklis pret dažādām saaukstēšanās kaitēm, arī gripu, un to var lietot ik dienu līdz pat pavasarim.

Griķi un rieksti ar medu
Šādu maisījumu tautas medicīna iesaka pret kāksli. Valriekstu kodolus, griķu putraimus un medu ņem pa 200 g no katra. Griķus un riekstus samaļ kafijas dzirnaviņās, tad sajauc ar medu. Visa šī pirmā porcija jāapēd vienas dienas laikā. Pēc 3 dienām pagatavo nākamo devu, kas jāizlieto 9 dienās. Pēc 3 dienu pārtraukuma pagatavo trešo porciju, kura tāpat jāizlieto 9 dienās. Ar to pirmais ārstēšanās kurss ir pabeigts, un tas jāatkārto tikai pēc 6 mēnešiem.

Ceļa locītavas iekaisums
Rudzu miltus iemaisa rūgušpienā, lai veidotos pašķidra mīkla. To uzziež kokvilnas drāniņai, uzliek ceļa locītavai, pārsedz ar mārrutku vai kāpostu lapu, apsaitē ar elastīgo saiti un apsien vilnas šalli. Kompresi liek vakarā un tur visu nakti. Mīklu var sagatavot vairākām procedūrām, tā jāuzglabā ledusskapī un pirms lietošanas jāuzsilda.

Irbenes hipertoniķiem
Trīslitru burkā ieber 3 glāzes irbeņu ogu, aplej ar 2 litriem verdoša ūdens, uzliek vāciņu, silti ietin, apklāj ar melnu drānu vai lakatu un 6 stundas nostādina. Pēc tam izkāš caur sietu, ogas saberž ar koka karoti, masu ieliek atpakaļ burkā, pievieno puslitru šķidra medus un rūpīgi samaisa. Lieto pa 1/3 glāzes 3 reizes dienā pirms ēšanas. Kurss – 1 mēnesis. Ar 10 dienu pārtraukumiem kursu atkārto vēl 2 reizes. Uzglabā ledusskapī.

Lai zarnu trakts strādātu labāk
No bieža aizcietējuma var atbrīvoties, ja katru rītu tukšā dūšā apēd sarīvētu ābolu, bet dienas laikā izdzer aptuveni litru žāvētu plūmju vai aprikožu kompota. Vienam litram kompota ņem vismaz 200 g žāvēto augļu. Kompotu vāra 25–30 minūtes, un vēlams, lai tas nebūtu pārāk salds. Vakarā pirms gulētiešanas jāapēd 4–5 plūmes un rīvēts ābols. Pozitīvs rezultāts būs manāms jau pēc 10 dienām.

Leave a Comment