Ingvera sakne. Lielisks līdzelis arī pret alerģiju un locītavu sāpēm

 

Pret sāpošām locītavām: problemātiskās vietas ierīvē ar sausu ingvera pulveri un silti apsien.

Pret jūras slimību un nelabumu, braucot transportā: pusstundu pirms došanās ceļā 1–1,5 g (pustējkaroti) iemaisa tējā vai negāzētā minerālūdenī un izdzer. Starp citu, vāju ingvera tēju sliktas dūšas novēršanai var dzert arī sievietes grūtniecības laikā.

Pret kuņģa darbības traucējumiem: pusglāzi dabīgā baltā jogurta sajauc ar pusglāzi vārīta ūdens, pievieno pa 1/4 tējkarotes rīvēta ingvera un muskatrieksta un izdzer.

Pret galvassāpēm: pus tējkaroti ingvera sajauc ar siltu ūdeni, lai veidotos pastai līdzīga masa. Atkarībā no sāpju lokalizācijas vietas to uzziež vai nu pierei, vai deguna dobumu vietai. Dedzinošā sajūta, kas rodas, ir normāla parādība un nav bīstama.

Lasi vēl: Citrons, medus un ingvers burciņā – līdzeklis cīņā pret saaukstēšanos!

Pret hemoroīdiem: tējkaroti alvejas sulas sajauc ar šķipsniņu ingvera un lieto iekšķīgi 2 reizes dienā, līdz problēma novērsta.

Pret muguras sāpēm palīdz ingvera komprese: 2 tējkarotes ingvera pulvera, 1 tējkaroti kurkumas, pus tējkaroti čilli piparu sajauc ar siltu ūdeni, līdz veidojas putriņa. Šo masu uzsilda, uzziež kokvilnas audumam, pieliek sāpošajai vietai un nostiprina.

Pret furunkuliem: lai augonis ātrāk atvērtos, pus tējkaroti ingvera un tādu pašu daudzumu kurkumas sajauc ar ūdeni, lai veidotos pasta, un ar to apziež furunkulu.

Pret muskuļu nogurumu un sāpēm ieteicama ingvera vanna: 2–3 ēdamkarotes pulvera 10 minūtes vāra litrā ūdens, tad novārījumu pielej vannas ūdenim.

Avots: takprosto.cc

COMMENTS

Leave a Comment