Grūti izgulēties? Iekārto savu guļamistabu pēc šiem fen šui principiem!

Guļamistabā ir nepieciešams uzsvērt “iņ” enerģiju, jo tā atbild par nakti, tumsu un mieru. Lai to panāktu:

Atbrīvojies no elektroniskajām ierīcēm

TV, dators un citas tehnikas guļamistabā novietot nav nepieciešams, jo guļamistaba ir domāta gulēšanai. Labā fen šui enerģija tiek iznīcināta, ja guļamistabā atrodas šīs lietas, kā arī enerģija, kas tiek radīta, ir bīstama tavai veselībai. Tu nevēlēsies sava darba, skolas, mācību stresu pārnest uz guļamistabu, tādēļ tajā ir jāvalda pilnīgam mieram.

Guļamistabā ir jābūt svaigam gaisam

Parūpējies par to, lai guļamistaba vienmēr būtu izvēdināta – sasmakušā gaisā būs grūti izvēlēties, un miega kvalitāte būs ļoti zema. Tu nevari guļamistabā panākt labu fen šui, ja gaiss ir pilns ar nepatīkamu piesārņojumu. Ņem vērā arī to, ka guļamistabā nevajag izvietot telpaugus – naktī tiem ir nepieciešama enerģija, tādēļ tie tev to atņems. Labāk atstāj tos ārpus guļamistabas!

3 galvenie principi gultai:

  1. Gultai ir jābūt viegli pieejamai no abām pusēm (viena puse nedrīkst būt novietota pie sienas. It īpaši, ja tā ir divu partneru gulta, jo tad tai enerģētiski būs viens īpašnieks, kas var radīt problēmas attiecībās);
  2. Jābūt diviem naktsgaldiņiem (principā visiem dekoratīvajiem priekšmetiem ir jābūt pa pāriem – divi naktsgaldiņi, uz katra viena naktslampiņa);
  3. Izvairies gultu novietot pretī durvīm – ne tā, ka tev būtu jāguļ ar kājām pret durvīm un arī ne tā, ka ar galvu. Tomēr no gultas ir labi jāpārredz ieejas durvis. Vislabāk gultu novietot pa diagonāli no durvīm.

Un, protams, parūpējies par to, lai tava gulta ir ērta – svarīgi ir pievērst pastiprinātu uzmanību matracim – tajā ir vērts ieguldīt lielāku naudu.

Izmanto nomierinošas krāsas

Vislabākās krāsas guļamistabai ir tā sauktās “ādas krāsas”, un mēs zinām, ka cilvēku ādas krāsa svārstās no pavisam baltas līdz šokolādes brūnai. Tās arī radīs vislabāko atmosfēru. Vari izmantot arī aukstos toņus, jo tie liecinās par nakti un palīdzēs labāk izgulēties.

Gultasveļu vislabāk iegādāties melnā krāsā, jo tādā tev būs pats labākais miegs.

Dekorācijas elementus izvēlies gudri

Ja izvēlies guļamistabā izvietot gleznas, uzmanies, lai tajās ir attēlots kaut kas pozitīvs vai kas tāds, ko tu vēlētos arī savā dzīvē – gleznas ar laimīgu un prieka pilnu enerģiju. Neizvēlies smagus, resnus rāmjus – gleznām jābūt pēc iespējas smalkākām.

Un gleznas, tāpat kā plauktiņus un skapīšus nav ieteicams novietot virs gultas, jo virs galvas nedrīkst atrasties smagi priekšmeti.

Apgaismojumam ir jābūt regulējamam

Vislabākais apgaismojums guļamistabā ir sveces, bet tas ne vienmēr ir iespējams, tādēļ vislabāk izvēlēties regulējamo apgaismojumu, jo spilgta gaisma guļamistabā nav vēlama.

Naktī visām durvīm ir jābūt aizvērtām

Gan istabas durvīm, gan skapja durvīm, gan arī durvīm, kas ved uz vannas istabu. Tas palīdzēs enerģijai neaizplūst tur, kur nevajag, dos tev spēku un sparu nākamajai dienai. 

Neizmanto kustīgus priekšmetus

Guļamistabā nav vēlams izvietot kustīgus priekšmetus, piemēram, akvāriju, vēja zvanus. Guļamistabai ir nepieciešama mierīga enerģija. Bet, ja tomēr nevari, piemēram, atbrīvoties no sava iemīļotā akvārija, pa nakti to apsedz ar palagu.

Avots: fengshui.about.com

 

Leave a Comment