Cilvēks nav zirgs, bet auzu salmi ļoti nāk par labu. Uzzini, kā!

Pret artrītu: emaljētu trauku līdz 2/3 piepilda ar līdzīgās daļās sajauktiem auzu salmiem, siena pabirām un priežu zariņiem, līdz augšai pielej aukstu ūdeni, pusstundu vāra uz lēnas uguns, tad brīdi nostādina, lai novārījums būtu pietiekami karsts. Novārījumā samitrina palagu, kokvilnas zeķes un auduma gabaliņus un lieko šķidrumu viegli nospiež. Četrkārt salocītu mitro palagu ātri aptin ķermenim līdz padusēm, auduma gabaliņus apliek delnu pamatnēm, bet zeķes uzvelk kājās. Pēc tam tūlīt pat uz 1,5–2 stundām liekas gultā (lai nesamitrinātu matraci, var paklāt vaskadrānu vai plēvi) un silti sasedzas. Vislabāk ietīšanos veikt vakarā pirms gulētiešanas. Procedūru atkārto katru vakaru, kurss – 1–2 mēneši.

Pret reimatismu un podagru: 300 g auzu salmu aplej ar spaini ūdens (5–7 litriem), liek uz uguns un vāra 30 minūtes. Tad nedaudz atdzesē un izmanto kāju vannai.

Pret urīna aizturi: 40 g salmu aplej ar 1 litru verdoša ūdens, vāra 10 minūtes, izkāš un dzer pa glāzei 3 reizes dienā.

Pret nierakmeņiem: 0,5 kg auzu salmu aplej ar 2 litriem ūdens un pusstundu vāra uz lēnas uguns. Novārījumā samitrina kokvilnas auduma drānu un uzliek nieru vietai. Kompresi tur, kamēr tā silta. Procedūru atkārto 3 reizes nedēļā.

Pret cistītu: 250 g sasmalcinātu salmu aplej ar 3 litriem ūdens, pusstundu vāra uz lēnas uguns, tad izkāš un pielej 35–36 grādus siltai vannai. Peldes ilgums – 5–10 minūtes. Papildus šai procedūrai jādzer salmu novārījums: 2 ēdamkarotes salmu aplej ar 250 ml karsta ūdens, 3 minūtes vāra uz lēnas uguns, tad atdzesē un izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes 3–4 reizes dienā.

Sviedrējošs un karstumu pazeminošs līdzeklis: sauju auzu salmu aplej ar 1 litru ūdens, vāra 20–30 minūtes, silti ietin, 2 stundas nostādina, tad izkāš. Der pa pusglāzei 4–5 reizes dienā.

Pret diatēzi: sauju salmu aplej ar 3 litriem ūdens, pusstundu vāra uz lēnas uguns, tad izkāš un pielej ne pārāk karstam vannas ūdenim. Procedūru atkārto 1 reizi dienā, līdz slimība atkāpusies.

Leave a Comment