Četri produkti, kas uzlabos jūsu redzi

  1. Spināti, zaļumi, kāposti un citi zaļie lapu salāti. Tajos ir ļoti daudz luteīns un zeaksantīns – dabīgie augu pigmenti. Šie ir antioksidantu pigmenti, kas ir daļa no karotenoīdu ģimenes un ir identiski tam karotīnam, kas atrodams cilvēka acīs.
  2. Zivis un citi produkti, kas bagāti ar omega-3 taukskābēm. Zivis vienmēr tiek reklamētas kā veselīgs produkts sirdij, taču tās var samazināt redzes problēmas pat par veseliem 40%. Divi galvenie omega-3 savienojumi, kas atrodami zivīs, ir ļoti nepieciešami normālai tīklenes attīstībai un funkcionēšanai.
  3. Burkāni, sarkanā paprika, mandeles un saulespuķu sēklas. Tajos ir ļoti daudz beta-karotīns, kā arī C un E vitamīni kopā ar cinku. Tas viss var samazināt acs slimību izplatību un attīstību pat par 20 – 25%.
  4. Austeres, krabji, liellopu gaļa, ceptas pupas un citi produkti, kuros ir ļoti daudz cinka. Šī ir viena no svarīgākajām minerālvielām, kuru iespējams atrast gan gaļā, gan jūra veltēs. Kopā ar vitamīnu A cinks spēj nodrošināt acs tīkleni ar tām nepieciešamajām vielām. Tīklenē ir ļoti augsts cinka saturs, kas palīdz aizsargāt tās membrānu.

Ja vēlaties saglabāt labu redzi un lielisku acu veselību, izvairieties no šādiem produktiem:

alkohols, trekna gaļa, kukurūza, saulespuķu, saflora eļļas un citiem piesātināto tauku avotiem, kas var paaugstināt brīvo radikāļu aktivitāti un samazināt antioksidantu iedarbību.

Neaizmirstiet pastāstīt par šo arī saviem draugiem!

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment