Ājurvēda metode, kas palīdzēs notievēt!

Gremošanas trakta darbības simptomi – tādi kā gāzes, vēdera pūšanās un aizcietējumi, mūsdienās ir ļoti izplatītas parādības, taču diemžēl daudzi parasti dodas pēc kārtējiem medikamentiem, lai problēmas novērstu. Zāles var piedāvāt īstermiņa palīdzību, bet galveno problēmas sakni tās neiznīdēs.

Par laimi, ceļš līdz veselīgam organismam nav nemaz tik grūts!

Kā dabīgā veidā uzlabot gremošanas trakta darbību?

Viens no visiedarbīgākajiem un vislētākajiem veidiem, kā uzlabot gremošanu – visas dienas garumā dzert karstu ūdeni.

Dr. Radžu, pasaulē labi zināms ājurvēda ārsts, ASV šo metodi ieviesa 1980. gados. Saskaņā ar ājurvēdi – Visums sastāv no pieciem elementiem, kas ir ūdens, zeme, gaiss, uguns un telpa.

Šie pieci elementi iedalās fiziskajās enerģijās – Vate (telpa un gaiss), Pitta (uguns un ūdens) un Kafa (zeme un ūdens). Katram cilvēkam šie enerģijas avoti ir dažādi.

Vata regulē nervu sistēmu, asinsriti, šķidrumu plūsmas augšup un lejup pa ķermeni. Kafa regulē ķermeņa ieeļļotību, imunitāti, struktūru un izturību. Ja runa ir par gremošanu un vielmaiņu, tad šeit darbojas Pitta.

Pitta gremošanas darbības procesus regulē galvenokārt ar uguns palīdzību. Tieši šī iemesla dēļ siltums spēlē noteicošo lomu pārtikas sadalīšanā, barības vielu uzsūkšanā un novērš toksisko vielu uzkrāšanos.

Process ir pavisam vienkāršs. Viss, kas jums jādara – ņemiet tīru ūdeni, lieciet vārīties 5 – 10 minūtes, tad pārlejiet to termosā. Dzeriet šo ūdeni ik pēc 30 minūtēm, apmēram līdz plkst. 18.00. Pusdienlaikā nav ieteicams ūdeni dzert pārāk daudz, jo tas atšķaidīs kuņģa sulu un traucēs sagremot ēdienu. Lai uzlabotu gremošanas trakta darbību, termosā klāt ūdenim varat pievienot arī vienu tējkaroti diļļu sēklu, ¼ tējkaroti ķimeņu un ¼ tējkaroti koriandra.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment