Ābolu etiķis, izrādās, ir īstas brīnumzāles. Uzzini, ko tas ārstē!

 

Tautas medicīnas receptes

Pret alerģiskām iesnām
* Vairākas dienas pirms gaidāmās sezonas saasināšanās jāsāk lietot ābolu etiķa šķīdums: 2 tējkarotes ābolu etiķa iemaisa glāzē ūdens un pievieno 2 karotes medus (ja pret šo produktu nav alerģijas) un dzer 2 reizes dienā – no rīta un vakarā.

Pret angīnu
* Glāzē silta vārīta ūdens iemaisa tējkaroti ābolu etiķa un skalo kaklu ik pēc stundas, līdz angīnas simptomi izzuduši.

Pret bezmiegu
* Ābolu etiķi sajauc ar medu (3 tējkarotes etiķa un 1 tējkarote medus) un miega normalizēšanai lieto pa 2–3 tējkarotēm katru vakaru pirms gulētiešanas.

Pret sāpēm locītavās
* Lai novērstu artrīta izraisītās sāpes, katru dienu jāizdzer glāze tomātu sulas, kurā iemaisīta tējkarote ābolu etiķa.

Pret vēnu varikozi
* Katru vakaru pirms gulētiešanas problemātiskās vietas ierīvē ar ābolu etiķi. Papildus 2 reizes dienā dzer pa glāzei siltu vārītu ūdeni, kurā izšķīdinātas 2 tējkarotes ābolu etiķa.

Pret galvassāpēm
* Pret stiprām galvassāpēm palīdz inhalācija: katliņā ielej puslitru ūdens un tikpat daudz ābolu etiķa. Šķīdumu uzkarsē līdz viršanai, noņem no uguns un ieelpo karstos tvaikus, līdz pašsajūta uzlabojas.

* Pret vājām, bet biežām galvassāpēm katru dienu lieto 1–2 tējkarotes ābolu etiķa, izšķīdināta ūdenī.

Pret sēnīšslimībām
* Regulāri 3–4 reizes dienā problemātiskās vietas apziež ar neatšķaidītu ābolu etiķi. Procedūru atkārto, līdz problēma pilnībā novērsta.

Pret radikulītu
* Divas paciņas vīraka (pa 20 g) izkausē karotē virs lēnas uguns un iemaisa 1/4 glāzes ābolu etiķa. Maisījumā samitrina vilnas auduma gabaliņu (vilnas zeķi vai aitādas gabaliņu), pieliek sāpošajai vietai un piesaitē. Kompresi liek katru vakaru un tur visu nakti. Kurss – līdz sāpes pārgājušas.

Lai seja starotu
Ābolu etiķis ir arī teicams kosmētisks līdzeklis. Pagatavo pašu parastāko etiķa šķīdumu (2 tējkarotes etiķa uz glāzi ūdens), salej trauciņos un sasaldē. Ar ledus gabaliņiem (vai arī nesasaldētu šķīdumu) katru rītu apslauka seju. Darot to regulāri ilgāku laiku, sejas āda kļūst tīrāka, jaunavīgāka, tvirtāka un starojošāka.

Avots: marketium.ru 

Leave a Comment