4 veidi, kā mājas apstākļos cīnīties ar ieaugušiem nagiem

Pamērcējiet kājas siltā vannītē, kurai klāt pievienots Epsom sāls

Angļu sāls spēj dezinficēt kājas no dažādām baktērijām un nomierina sakairinātu ādu. Izmantojiet siltu (nekādā gadījumā karstu!) ūdeni, pamērcējot kājas aptuveni 15 – 20 minūtes. Ūdens palīdzēs mīkstināt arī pašu nagu.

Izmantojiet diegu un vates tamponu, lai samazinātu starp nagu un ādu radīto saspīlējumu

Izmantojiet pinceti (vai ap pirkstu aptītu zobu diegu), lai uzmanīgi piepaceltu nagu un lai varētu starpā ielikt vates tamponu. Taču esiet ļoti uzmanīgi, lai nags tiktu ērti novietots pa virsu vatei. Regulāri mainiet vati, lai tā nekļūtu par baktēriju magnētu. Lieki pieminēt, ka šis ir tikai pagaidu risinājumus, kuru varat veikt tikai tad, ja zināt, ka drīzumā dosieties pie ārsta.

Lietojiet antibiotisko ziedi

Uz ieaugušā naga vietas regulāri klājiet virsū antibiotisko ziedi, lai novērst infekciju ievazāšanu. Mūsu kājas ikdienā saskaras ar ļoti daudziem mikrobiem, tādēļ ārkārtīgi svarīgi kājas turēt tīrībā, jo īpaši tad, ja jums vēl kaut kas sāp vai ir iekaisis. Izmantojiet arī apsēju, lai nodrošinātu sterilu vidu traumētajam pirkstam.

Izmantojiet tējas koka eļļu

Tējas koka eļļa ir dabīgs dezinfekcijas līdzeklis. Lietot nepieciešams vien pāris pilienus, lai novērstu jebkādu mikrobu iekļūšanu brūcē.

Ņemiet vērā, ka mūsu piedāvātās mājās veicamās darbības paredzētas diskomforta samazināšanai, nevis problēmas risināšanai. Tik un tā ir ieteicams doties pie ārsta pēc profesionālas palīdzības, lai saprastu, kā nepieciešams tālāk rīkoties.

Dalieties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment