10 noderīgi ieteikumi, kas padarīs dzīvi vieglāku – jo īpaši vecākiem ar bērniem!

 

Noderīgi ieteikumi vecākiem

Uzlieciet uz durvju rokturiem un slēdzenēm gumiju, kā norādīts bildē zemāk. Tas pasargās no pārāk skaļas durvju ciršanas un jūsu mazuli no nevajadzīgām traumām.

Izveidojiet pulksteni ar dažādas krāsas laika sadaļām, kas ne tikai palīdzēs jūsu bērnam iemācīties atpazīt pulksteni un ciparnīcu, bet arī ļaus daudz vieglāk plānot un saprast savu dienas režīmu. Šādā veidā bērns būs daudz mazāk jākontrolē, bet viņam būs daudz vieglāk orientēties pienākumos.

Bērnu apavus un rotaļlietas iespējams izmazgāt trauku mazgājamā mašīnā.

Lai mājās esošās sienas paliktu neskartas, ļaujiet savam jaunajam māksliniekam izpausties uz kartona kastēm (no picām vai jebkuriem citiem iepakojumiem).

Lai bērns pats spētu nomazgāt rokas, bet krāns ir pārāk īss, uzmeistarojiet šādu pagarinātāju, izmantojot šampūna vai dušas želejas iepakojumu.

Ja jums ir pavisam mazs bērniņš, knupīšus varat uzglabāt dezinficētos mērces trauciņos. Šādā veidā jaunās māmiņas var daudz veiksmīgāk nodrošināt to, ka bērna knupītis vienmēr būs sterils un pieejams.

Šāda ierīce noderēs ne tikai bērniņam, lai acīs neiekļūtu ziepes un ūdens, bet arī māmiņām, kuras mazgā savus maziņos. Lai arī cik smieklīgi tas neizklausītos, bet iedomājieties situāciju – jūs esat jau uzkrāsojusies, bet nejauši gadās tā, ka mati saslapinās vai notiek kas cits, kad nākas atkārtoti mazgāt matus. Ar šo ierīci viss kļūs daudz vienkāršāk.

Izmantojiet vaska krītiņu, lai aizkrāsotu pabojātus vai noskrandušus apavus.

Izgatavojiet uzlīmīti no skoča, uz kuras norādīts vecāku telefona numurs gadījumam, ja bērns ir pazudis. Īpaši aktuāls šis ir tiem vecākiem, kuri ļauj savām atvasēm doties uz dažādiem pulciņiem. Arī pastaigu laikā var atgadīties jebkas. Esiet sagatavoti šādām situācijām.

Skaļi aizcirst durvis var ne tikai dusmu uzplūdumā, bet arī tādēļ, ka bērns vēl nemāk izjust un kontrolēt savu spēku. Durvis pasargās šāds paštaisīts mīkstināmais.

Vecāku ikdiena ir pārpildīta ar pienākumiem, rūpēm un daudz, daudz darāmā. Šie ieteikumi ir ne reizi vien pārbaudīti dzīvē, tādēļ mēs esam pārliecināti, ka jums tie noteikti noderēs.

Ieprieciniet, attīstiet un sargiet savus bērnus, reizē neaizmirstot arī paši par sevi. Dalieties ar šīm idejām arī ar saviem draugiem.

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment