9 ziedi no tava dārza, kurus nevienam nevar dāvināt. Pretējā gadījumā skaists pušķis radīs nopietnas domstarpības

Ja jūs audzējat ziedus, tad ir loģiski, ka svētku laikā jūs tos vēlētos pasniegt kā dāvanu. Bet vispirms jums jānoskaidro, vai jūs varat dot sievietēm to, kas aug jūsu dārzā. Pretējā gadījumā skaists pušķis radīs nopietnas domstarpības.

Krāsas nozīme

Izvēloties ziedu kārtojumu, jāpaļaujas uz tās personas notikumu un kultūru, kurai dāvana paredzēta. Dažādās valstīs vienas un tās pašas krāsas un toņus var uztvert diametrāli pretējos veidos. Vispirms ņemsim vērā populāro ziedu toņu nozīmi.

Sarkanā

Sarkanie toņi ir saistīti ne tikai ar kaisli un mīlestību. Dažās kultūrās tā nozīmē upurus un asinis. Ķīnā līgavas apprecas sarkanās drēbēs. Indijā tas tiek uzskatīts arī par tīrības simbolu. Austrumu līgavu drēbēs sarkanās nokrāsas ir izplatītas.

Zilā

Zilās nokrāsas Irānā nozīmē bēdas, Japānā – krāpšanos un zemiskumu. Rietumu valstīs tā ir saistīta ar uzticību, harmoniju un mieru. Būtībā zilā un ciāna krāsas toņiem ir pozitīvs vēstījums, izņemot uzskaitītās valstis.

Dzeltenā

Ja atceraties slaveno dziesmu par dzeltenajām tulpēm, tad kļūst skaidrs, ka šīs krāsas negatīvā uztvere ir pamatota. Senās zīmes saka, ka dzeltenās nokrāsas norāda uz atdalīšanu un atvadīšanos. Austrumu valstīs tā ir saistīta ar prieku, bagātību un sauli. Rietumu kultūrās tas simbolizē kustību uz priekšu un tiekšanos uz augšu.

Baltā

Balts tiek uztverts atšķirīgi. Krievijā un rietumu valstīs visi gaišie toņi ir saistīti ar tīrību un nevainību. Pietiks, lai atsauktu atmiņā līgavu baltās kleitas. Vairākās austrumu valstīs, piemēram, Japānā, sēru gadījumā tiek valkātas baltas drēbes, un gaiši ziedu toņi ir saistīti arī ar nāvi. Ir svarīgi saprast, kam jūs pasniedzat pušķi, lai neradītu nepareizas asociācijas.

Ziedu skaits

Tradīcija piešķirt nepāra skaitu ziedu pastāv jau ļoti ilgu laiku. Šis fakts vienkārši jāatceras. Pāra skaitlis ir paredzēts bērēm, nepāra skaitlis dzīviem cilvēkiem.

Jums arī jāzina, ka noteiktam ziedu skaitam pušķī ir papildu nozīme:

Viens zieds nozīmē cieņu;

Trīs ziedi nozīmē, ka dāvinātājs vēlas ar jums doties uz randiņu;

Pieci – jūtu atklāšana;

Septiņi ziedi tiek pasniegti saderināšanās gadījumā;

Deviņi ziedi tiek dāvināti kā stipras draudzības simbols.

Kādus ziedus nedrīkst dāvināt sievietēm un kāpēc

Jebkurā gadījumā nav vērts kādam dāvināt pušķi ar novecojušiem ziediem. Šādu dāvanu ne tikai sieviete, bet arī visi apkārtējie uzskatīs par necieņu. Labāk ir izvēlēties mazāku, bet svaigāku pušķi nekā lielu un nedaudz savītušu pušķi.

Nokarenie ziedi

Tiek uzskatīts, ka nokarenie augi nav savienojami ar vīriešu enerģiju. Blakus šādiem pušķiem stiprā dzimuma pārstāvji jūtas neērti un mēdz atstāt māju.

Turpinājumu lasiet tālāk

Leave a Comment